«بصیرت» و «فتنه»

            بسم الله الرحمان الرحیم.

            این جمله از کیست: «ان شاء اللَّه ملت عزیز ما با بصیرت و هوشیارى جواب همۀ فتنه ‏ها را خواهد داد.»

            الف) مقام معظم رهبری حضرت آقای خامنه ای

            ب) دکتر محمود احمدی نژاد

            پ) آقای رفسنجانی

            ت) آقای احمد جنتی

            ث) آقای سیداحمد خاتمی

            ج) آقای سیداحمد علم الهدی

            چ) آقای صدیقی

            ح) سردار محمدعلی جعفری فرمانده ی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

            جواب: هیچ کدام از گزینه های فوق جواب درست این سؤال نیست، و جمله از امام خمینی است.

            امام خمینی، 29 تیر 1367: «ان شاء اللَّه ملت عزیز ما با بصیرت و هوشیارى جواب همۀ فتنه ‏ها را خواهد داد.»

***

            طبق فهم من، گفتار و نوشتار سیاسیون ارشد جمهوری ی اسلامی ی ایران، از الگوی تقریباً یکسان و منطق و تفکر تقریباً یکسان پیروی کرده و پیروی می کند. حضرت آقای خامنه ای، در امور مختلف سیاسی و اجتماعی و داخلی و خارجی، تقریباً همان را می فرماید که حضرت آیت الله خمینی می گفت. آقای احمد جنتی الان چیزی را می گوید که آقای رفسنجانی ده سال قبل و بیست سال قبل و سی سال قبل، تقریباً همان را می گفت. واکنش دکتر علی لاریجانی در برابر اعتراضات سیاسی، تقریباً همان رفتار است که شیخ مهدی کروبی وقتی رئیس مجلس بود انجام می داد. اما:

            اما قسمتهایی از جنبش سبز، که یک دوگانه ساخته اند به صورت «دوران طلائی ی حضرت امام» و «دوران غیر طلائی ی بعد از حضرت امام»، اینها عمده ی اعلامیه هاشان و اطلاعیه هاشان و کنشها و واکنشهای سیاسی و اقتصادی و اجتماعیشان بعد از انتخابات 1388 ، شده است سرکوب کردن گفتار و رفتار آقای خامنه ای و مطرح کردن گفتار و رفتار مرحوم آقای خمینی.

            آن قسمت از جنبش سبز که منتقد شدید اوضاع فعلی است، و مرید سرسخت حضرت آیت الله خمینی است، اگر ببینند آقای خامنه ای تعبیر «کینه ی مقدس و انقلابی» را به کار برده، احتمالاً «توفان فیسبوکی» و توفانهای دیگر راه می اندازند، که رهبر نظام با این تعبیرش مانع گسترش سیاست خارجی می شود. اما همین افراد، اگر تعبیر «کینه ی مقدس و انقلابی» را در بیانات حضرت آیت الله خمینی ببینند، شروع می کنند یک معنای صحیح و دو معنای صحیح و صد معنای صحیح استخراج می کنند از تعبیر «کینه ی مقدس و انقلابی» در بیانات حضرت آیت الله خمینی.

            اگر آقای خامنه ای به آقای محمد یزدی بگوید «از افراد متدین مورد وثوق و درد آشناى اسلام و انقلاب‏»، هزار انتقاد و اَه اَه به زبان می آورند، اما اگر آقای خمینی در سال 1367 به آقای شیخ محمد یزدی بگوید «از افراد متدین مورد وثوق و درد آشناى اسلام و انقلاب‏»، مریدان حضرت آیت الله خمینی پس از یک شوک که در آنها ایجاد می شود، شروع می کنند به گفتن سخنانی برای کم ارزش نشان دادن این تعبیر بسیار والا که از طرف آقای خمینی در مورد شیخ محمد یزدی به کار رفته است.

            طبق فهم من، دوگانه ی «دوران طلائی ی حضرت امام» و «دوران غیر طلائی ی بعد از حضرت امام»، دوگانه ای ساختگی است. و حتا اگر واقعی باشد، من معیار اصلی برای اظهار نظر کردن درباره ی موضوعات سیاسی و اجتماعی و ... را «حق» و «عدل» می دانم.

            عُلما و مراجع تقلیدی هستند که از پنج کلمه ی شان، چهار کلمه ی شان «حضرت امام» است. عُلما و مراجع تقلیدی هم هستند که از پنج کلمه ی شان، چهار کلمه ی شان «مقام معظم رهبری» است. وبلاگ نویسها و فیسبوک نویسهایی هستند که از پنج کلمه ی شان، چهار کلمه ی شان «حضرت امام» است. وبلاگ نویسها و فیسبوک نویسهایی هم هستند که از پنج کلمه ی شان، چهار کلمه ی شان «مقام معظم رهبری» و «ولایت» و «ولایتمداری» است.

            به کجا خواهد رسید جامعه ی ما؟