استخراج سرعت نور از متن قرآن کریم؟؟

            بسم الله الرحمان الرحیم.

            در http://www.mehrdadbagherpour.blogfa.com/post-221.aspx ، مطلبی منتشر کرده اند، که این مطلب در چند آدرس اینترنتی با اندکی تفاوت وجود دارد (مثلاً بعضی آدرسها می گویند «دانشمندی مسلمان» و بعضی آدرسها می گویند «دانشمندی عرب»)، و منبع این صفحات اینترنتی چه بوده، بر من معلوم نشد (البته معمولاً خبری از «منبع» نیست).

            بله. خلاصه ی مطلب این است که فیزیکدان مصری دکتر منصور حَسَب اَلنَّبی، گفته است قرآن چهارده قرن قبل این مسئله را (یعنی میزان سرعت نور را) برای اهل علم و معرفت بیان کرده است. ظاهراً «بیان» این است که طبق متن آیه ی 5 سوره ی سجده، یعنی «یُدَبِّرُ الأَمرُ مِنَ السَّماءِ إِلیَ الأَرضِ ثُمَّ یَعرُجُ إلَیهِ فی یَومٍ کانَ مِقدارُهُ أَلفُ سَنَةٍ مِمّا تَعُدّونَ»:

            «محاسبه ی سرعت نور با توجه به قرآن کریم:

درآیه ی ٥ سوره ی سجده، مسافت سرعت نور (الامر) در یک روز برابر فاصله ی طی شده توسط ماه در 1000 سال (12000 ماه) بیان می گردد. بنابراین از فرمول زیر استفاده می کنیم.

                        x=C.t=12000.L

                        C : سرعت نور (الامر)

                        t : زمان در یک روز

                        L : طول مسیر حرکت ماه در مدت یک ماه» (مطلـــــــب داخـــــــل گیـــــــومـــــــه عینـــــــاً نقـــــــل قـــــــول اســـــــت).

            خُب اگر بنده یکی از کوچکان «اهل علم و معرفت» باشم، برایم سؤال ایجاد می شود کجای آیه ی 5 سوره ی سجده، حرفی از «سرعت نور» است، و چه گونه «الامر» را تطبیق داده اند بر «سرعت نور»؟ چه قرینه ی عقل پسند و اهل علم پسند وجود دارد که «الامر» در آیه ی 5 سوره ی سجده به معنای «سرعت نور» است؟

            جدای از این که من فعلاً این نظر را در حد مزاح (؟ چشم بندی؟) می دانم، یک اشکال علمی هم به فکرم آمد. آن طور که من سالها قبل (حدود بیست سال قبل) از استادم در کلاس دینامیک شنیدم، فاصله ی کره ی ماه از کره ی زمین به مرور زمان کم می شود. اگر سخن آن استاد درست باشد، ظاهراً یعنی مدار چرخش کره ی ماه به دور کره ی زمین، در گذر زمان کوتاهتر می شود. و مسافتی که کره ی ماه در هزار سال (هزار سال قمری؟ هزار سال شمسی؟ 12000 ماه قمری؟) می پیماید، بسته به این که «هزار سال» آغازش کدام زمان باشد، متفاوت است. از طرفی، ظاهراً طبق نظریات آلبرت آینشتیان، و طبق اصول علم فعلی ی فیزیک، سرعت نور «ثابت» است، و بستگی به مبدأ زمانی (و مکانی) ندارد. در مجموع، من فعلاً این طور می فهمم، محاسبه کردن سرعت نور، که مقداری ثابت است، بر اساس مسافت پیموده شده ی کره ی ماه در فلان مدت زمان، که مقداری متغیر است، وجاهت علمی ندارد.

            علاقه مندان می توانند در http://www.mehrdadbagherpour.blogfa.com/post-221.aspx مطلب منتشرشده را به طور کامل بخوانند.