بسم الله الرحمان الرحیم.
یک) قانون اساسی ی جمهوری ی اسلامی ی ایران، اصل 3، بند 6:
دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است برای نیل به اهداف مذکور در اصل دوم، همه امکانات خود را برای امور زیر به کار برد:
6. محو هر گونه استبداد و خودکامگی و انحصارطلبی»
دو) اصل 98 قانون اساسی ی جمهوری ی اسلامی ی ایران:
تفسیر قانون اساسی به عهده شورای نگهبان است که با تصویب سه چهارم آنان انجام میشود.»
سه) طبق قانون اساسی، محو هر گونه استبداد از وظایف دولت جمهوری ی اسلامی ی ایران است («دولت» در این اصل ظاهراً یعنی «حکومت»)، اما طبق همین قانون، این که «استبداد چیست» (و «مستبد کیست») تفسیرش منحصراً از اختیارات شورای نگهبان (شورای محترم با دوازده نفر عضو) است، و اگر فرضاً فرضاً فرضاً احیاناً احیاناً احیاناً دهها یا صدها حقوقدان و دهها یا صدها عالم دینی و دهها یا صدها فعال سیاسی و میلیونها مردم ایران به هر طریق اعلام کنند فلان اقدام در حکومت را استبداد می دانند و فلان فرد در حکومت را مستبد می دانند، نظر تمام 75 میلیون نفر ملت ایران درباره ی استبداد بودن یا نبودن فلان اقدام در حکومت و مستبد بودن یا نبودن فلان فرد در حکومت، در برابر نظر اعضای شورای نگهبان (یعنی دوازده نفر، یا حتا سه چهارم تعداد آنها، یعنی نه نفر) مطلقاً اعتبار قانونی ندارد. شورای نگهبان هم، نه فقیهان محترمش و نه حقوقدانان محترمش، مطلقاً در هیچ موضوعی مستقیماً موظف نیستند به ملت پاسخگو باشند و مطلقاً به طور مستقیم منتخب ملت نیستند.
متوجه شدید؟؟
سلام،
مردم سی سال است که با گوشت و پوست شان تجربه کردند که استبداد به شکل و نوع حکومت( پادشاهی، ولایت فقیه، ریاست جمهوری و...) ارتباطی ندارد، استبداد زمینه هایی دارد که باید آنها را از ریشه خشکاند. و بساط استبداد برچیده نمی شود مگر، با محو حاکمیت پول و سرمایه، مشارکت واقعی مردم در امور سیاسی با گسترش شوراهای مردمی، تشکیلات مستقل سیاسی و صنفی و تضمین آزادی های فردی و اجتماعی در قوانین و تفکیک قوا.
سلام.
باید به ریشه رفت اقای محمدی باید به ریشه رفت.
قاون اساسی ایران فقط یک بازیچه است در دستان کسانی که چون شعبده بازان داستان موسی پیمابر در ریسمان ها می دمند تا بنای قدرت فرعون را رفیع تر گردانند.
باید به پایه و اساس بر گردید.
مصلحت نظام هم در همان قانون پیش بینی شده است و مصلحت اسلام صد البته. می دانید که چه می گویم.
و جایگاه این دو فراتر از همه ی ان به اصطلاح حقوق شهروندی موجود در قاون اساسی ایران می رود
با سلام
البته از شما این تحلیلهای خنده دار و ساده لوحانه بعید نیست چون هیچ تخصصی در این موارد ندارید شما در مورد تعویض روغن موتور .... نظر بدید سنگین ترید چون کمتر رسوا میشید