... اصلاً قرار است آدم‌های مشرق زمین فرهیخته به دنیا بیایند!!

                       بسم الله الرحمان الرحیم.

            گمان کنم نام کریم فیضی (کریم فیضی تبریزی؟) را اولین بار در کتاب سرشت و سرنوشت: گفتگو با غلامحسین ابراهیمی دینانی (گفت و گوکننده: کریم فیضی)، تهران، اطلاعات، 1387، دیدم. کتاب را تابستان 1389 خریدم و هنوز دارم و به نظرم کتاب خوبی است.

            دیشب دوستم از خاطرات محمدابراهیم باستانی پاریزی از دیدار ایشان و مرحوم عباس زریاب با مرحوم آیت الله خمینی به من خبر داد، و من خواندم خاطرات را. وبسایت جماران، در http://jamaran.ir/fa/NewsContent-id_19471.aspx ، قسمتهایی از کتاب باستانی پاریزی: هزار سال و انسان را نقل کرده، و کریم فیضی (گفت و گو کننده با باستانی پاریزی) را «دکتر کریم فیضی» نامیده است. طبق http://mirasyar.persianblog.ir/post/1222 به قلم محمدرضا زادهوش 14 فروردین 1390:

            «کریم فیضى تبریزى نویسنده، محقق، پژوهشگر، منتقد، مترجم مصحح، ادیب، داستان نویس، شارح، وبلاگ نویس و روزنامه نگار ایرانى به سال 1358 شمسى چشم به جهان گشود.

او به ادبیات، رمان و سینما علاقه بسیار دارد و فوق لیسانس رشته فلسفه را از دانشگاه تهران دریافت کرده است.

وى هم اکنون به نگارش مقالات براى روزنامه اطلاعات سرگرم است.

از آثار او است:

زندگى، عشق و دیگر هیچ با همکارى دکتر محمدعلى اسلامى ندوشن.

درباره تاریخ معاصر ایران و اوضاع فرهنگى و به خصوص تاریخ ادبیات کلاسیک ایران.

حافظ معنوى (تفسیر غزلیات حافظ).

روانکاوى استادها.

گفت و گو با دکتر شیرین بیانى.

یادداشت هاى دوربین، مقالات سینمایى.

شفیعى کدکنى و هزاران سال انسان.

هستى و مستى، تفسیر رباعیات خیام.

سرشت و سرنوشت.

صدها سال تنهایى.

هوشنگ دوم.

زندگى و بس، دو جلد.

پنجره پیامبر (رمان).

از جبران تا سهراب.

شعاع شمس.

همزاد مسیح.

سفرى با سهراب.

سیب زن سیب مرد.

پیشگو، دو جلد.

علوم غریبه.

ترجمه کشکول شیخ بهایى.

دیدارى با على (ع)، سیرى در تفسیر نهج البلاغه علامه جعفرى.

جاودان اندیشه، درباره زندگى و اندیشه علامه محمدتقى جعفرى.

سفیر صداقت، زندگى و اندیشه پروفسور مولانا.

پروفسور مولانا طنین تعهد.

عرفان شیعى.

علامه محمدرضا حکیمى.

راز پروین.»

طبق http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=88550 :

«کریم فیضی، مترجم و پژوهشگر حوزه فلسفه اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، ضمن بیان مطلب فوق،درباره جدیدترین اثر تالیفی‌اش با نام «پنجره پیامبر» سخن گفت

این نویسنده که چندی پیش کتاب «سرشت و سرنوشت» او منتشر شد، درباره اثر تالیفی‌ جدیدش گفت: پنجره پیامبر، رمانی فلسفی است که روی مرزهای عرفان و روان‌شناسی حرکت می‌کند و شخصیتی ملموس دارد که شاید نظیرش را همواره در اطرافمان ببینیم.

وی افزود: این کتاب از دغدغه‌های درونی، اندوه‌ها و مشغله‌های این شخص گرفته تا افکار روزمره و همه آنچه را که یک فرد ممکن است درگیرش باشد، حکایت می‌کند و جزئیات و زوایای فکری او را می‌کاود.

نویسنده کتاب «از جبران تا سهراب» با یادآوری این نکته که این کتاب یک رمان کاملاً ملموس با پس زمینه‌ای فکری و روان‌شناختی است، درباره چارچوب کلی این رمان اظهار داشت: در این رمان می‌خواستم برشی از جامعه‌ای را که در آن هستیم، در حد توانم با زبانی بین ادبیات و فلسفه تشریح کنم.

فیضی در باره شخصیت رمانش یادآور شد:  شخصی که من به عنوان قهرمان داستان «پنجره پیامبر» مطرح کرده‌ام، یک شخص مشکل‌دار نیست. یعنی کسی نیست که درس نخوانده یا ضعف خاصی داشته باشد بلکه شخصی است کاملاً متوسط، معتدل و حتی فرهیخته و بنا را بر این گذاشته‌ام که اصلاً قرار است آدم‌های مشرق زمین فرهیخته به دنیا بیایند و این آدم‌ها، اندیشه‌ای دارند اما به مرور زمان هرچه پیش‌تر می‌روند، اندیشه‌هایشان را از دست می‌دهند

نظرات 4 + ارسال نظر
مهدی نادری نژاد جمعه 18 آذر‌ماه سال 1390 ساعت 00:02 http://www.mehre8000.org

با سلام
جناب سید محمدی
اگر معنای نخبه بودن را جامع ومانع تعریف کردیم آنگاه باید ادعا کنیم که فرهیختگی منحصر در مشرق زمین است!

ابدیت جمعه 18 آذر‌ماه سال 1390 ساعت 18:16

سلام. فرمایش شما در باب کتب مهندسی درست است. در باب فیزیک همونجوری که می دونید کتاب مکانیک سیالات لاندائو بسیار سنگین و مفصل است. من تا جای که به خاطر دارم کتابی از سری معروف "شومز" وجود دارد که تا حدی مناسب برای رشته فیزیک است. اما متاسفانه در کل من آشنایی با این مطالب ندارم. شاید بد نباشد سایت libraru. nu رو چک کنید و یک کتاب مناسب پیدا کنید. باید با عناون مکانیک سیالات کتاب زیاد باشد و تنها راه چاره آزمون و خظاست. در کل سرفصلهایی از مکانیک سیالات باز هستند و هنوز چاره و جوابی برای آنها وجود ندارد. در کل شاید به این خاطر باشد که برای بعضی از اهل فیزیک مکانیک سیالات باعث توجه باشد. وگرنه احتمالا به جز برخی شاخه های کاربردی تر فیزیک، مکانیک سیالات نقش چندانی ندارد. یک نکته که فکرم رسید الان، این است که کتاب های مهندسی تا جایی که در باب دو مدل فرمولیزه کردن مایعات صحبت می کنند (مدل اولر و مدل لاگرانژ) احتمالا می توانند مفید باشند. ولی جایی که صحبت به کشسانی و ثابت رینولدز و نظایر اون می رسد، صحبت در باب جداول و شیوه عددی حل مسائل است. در صورتی که کتابهای فیزیکی سعی دارند تئوری سازی کنند. اما شاید همونجور که گفتم بهترین روش، داتلود 30-40 کتاب مکانیک سیالات باشد و نهایتا یافتن کتابی که جو فیزیکی بیشتری دارد. البته نه در حد لاندائو که حوصله آدم رو سر ببرد. عذر می خوام اگر نمی تونم به دلیل عدم آگاهی نظر بیشتری بدم. سری شومز رو هم نگاهی بکنید. یک جلدش فیزیکی تر بود

علایی جمعه 18 آذر‌ماه سال 1390 ساعت 19:20

سفیر صداقت، زندگى و اندیشه پروفسور مولانا.

پروفسور مولانا طنین تعهد.

این کریم فیضی در این کتاب جوک گفته؟نام کتابش که به جوک شبیه است. پروفسور مولانا و صداقت؟

ستاریان شنبه 19 آذر‌ماه سال 1390 ساعت 18:56

سلام
صداقت و تعهد پرفسور مولانا ( پرفسور!!!) مثل آمارهایی است که دولتی ها می دهند. تقلبی است

اینجا را بخوانید تا فیلتر نشده
http://www.chamrannews.com/

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد