مشاوردکتر احمدی نژاد:هرحکومتی که سانسورراراهبردقراربدهداحمق است

            بسم الله الرحمان الرحیم. 

            مهدی کلهر مشاور سابق دکتر محمود احمدی نژاد است. ولی در زمان گفتن سخنانی که نقل می کنم، یعنی چند ماه قبل، مشاور بوده است.

            سخنان او را از http://sedaghatnews.ir/Pages/Printable-News-6758.html نقل می کنم و سخنانش عیناً در http://www.farheekhtegan.ir/content/view/16858/71/ و http://www.boursenews.ir/fa/pages/?cid=39988 و http://www.zamannews.ir/view.aspx?ID=890908049 و http://www.karmandnews.ir/shownews.aspx?ID_News=13184 هم هست:

               «منتشر شده در تاریخ سه شنبه ۹ آذر ۱۳۸۹

            آیا فقط در 22 بهمن مردم ما غیور هستند؟ فقط در راهپیمایی ها، اینها مردم هستند؟ ... واقعا رییس جمهور این امکان را ندارد که مثلا با 200 رسانه منتقد داخلی مصاحبه کند

شبکه خبری صداقت به نقل از عصرر ایران - مهدی کلهر مشاور اطلاع رسانی رئیس جمهور در گفت وگوی مفصلی که با یک مجله داشت اظهار کرد: من با تلویزیون دولتی، سانسور و ممنوعیت ماهواره مخالفم.

          وی در بخشی از این مصاحبه، اضافه کرد: در زمان جنگ و بمباران های تهران، در اسفند 66 قرار شد 70 درصد کارکنان صدا و سیما از تهران برای شب عید به زیباکنار بروند و ما با 30 درصد کارکنان، صدا و سیما را اداره کنیم. خب وقتی با 30 درصد نیرو هم می توان صدا و سیما را اداره کرد، چرا باید این سازمان را تا این حد بزرگ کنیم؟ هم اکنون بهترین سریال هایی که تلویزیون می سازد، مثلا همین تیتراژ کارهای آقای میرباقری را نگاه کنید و ببینید چند نفر از دست اندرکاران آن کارمند صدا و سیما هستند؟ هیچی! این یعنی فاخرترین کارهایی که آقای ضرغامی یا هر مدیر دیگری به آن افتخار می کند، توسط همین بخش خصوصی ساخته می شود. این همه کارمند و این همه ساختمان چه کاری برای صدا و سیما می کنند که باز هم آنها را گسترش می دهیم؟


           مشاور احمدی نژاد در پاسخ به سئوالی درباره اینکه چرا احمدی نژاد با رسانه های داخلی به ویژه رسانه های منتقد مصاحبه نمی کند اما مدام در حال مصاحبه با رسانه های خارجی است نیز گفت: ایشان به دنبال سازو کاری برای این موضوع است. برخلاف خیلی ها که روزنامه هاشان را کثیرالانتشار می دانند، من چون به استان های زیادی رفته ام، روزنامه های محلی کوچکی را دیده ام که خیلی قوی تر و بهتر از روزنامه های تهران کار می کنند. متاسفانه تهران سالاری که در خیلی از سطوح جامعه همچنان وجود دارد، در رسانه ها بیشتر حاکم است. به همین دلیل اگر یک سازوکاری پیدا شود که ما بتوانیم نمایندگانی از رسانه های منتقد داخلی جمع کنیم، مطلوب است. واقعا رییس جمهور این امکان را ندارد که مثلا با 200 رسانه منتقد داخلی مصاحبه کند.


           وی اضافه کرد: زمانی مدیر سابق بین الملل بی بی سی از انگلیس آمده بود و به من می گفت حاضر هستیم هر خبری که شما می دهید و مصاحبه هر مسوولی را که بخواهید، در بی بی سی فارسی پخش کنیم و هر جایی که مطلب نادرستی پخش کردیم، اشتباه خود را عنوان می کنیم و اگر خبری را از ایران پخش کردیم که مسوولی به آن معترض بود، آن اعتراض را نیز پخش خواهیم کرد. این به این معنا نیست که بی بی سی برای دوام انقلاب آمده است، نه بی بی سی از همان زمان که این کانال شروع به کار کرد، با هدف براندازی انقلاب به وجود آمد ولی به این نکته می خواهم اشاره کنم که این رسانه می داند ارزش اعتماد چقدر است.


           کلهر ادامه داد: این از ضعف های رسانه های ماست که ارزش اعتماد مخاطب به خودشان را نمی شناسند و برای به دست آوردن تیراژ و مخاطب روزانه یا هفتگی یا حداکثر یک ماهه، حاضر هستند بخش مهمی از مخاطبان خود را از نظر اعتماد متزلزل کنند و اگر این اعتماد متزلزل شود، دو نکته مهمی که در ابتدای بحث به آنها اشاره شد، محقق نمی شود. بی اعتماد بودن مخاطب به رسانه به این معنا هم هست که باید اطلاعات رسانه ها همواره توسط مخاطب چک شود.


         وی در بخش دیگری از این گفت وگو ، توضیح داد: من سال 85 در صحبت هایی در یک میزگرد صدا و سیما که 20 دقیقه از حرف های من در آن برنامه سانسور شد، گفتم که آیا فقط در 22 بهمن مردم ما غیور هستند؟ فقط در راهپیمایی ها، اینها مردم هستند؟ نه خیر، اینها همیشه مردم هستند که در معدن کار می کنند، پشت ترافیک می مانند و دود می خورند؛ اینها همه همان ملت غیور هستند، خیلی بد است که مثلا ما ملتی را تایید بکنیم و فقط سالی 5 روز ملت ما باشند اما چرا به عنوان تماشاگر سینما، اینها ملت غیور نیستند؟!


         کلهر در پاسخ به سئوالی درباره دلیل " انتخاب بی بی سی فارسی برای واکنش اوباما به سخنان احمدی نژاد، در حالی که دولت آمریکا صاحب رسانه ای فارسی زبان مانند "صدای آمریکا" نیز گفت: برآوردشان این بود که بی بی سی فارسی در سال گذشته در مورد مسایل داخلی کشور ما موفق تر عمل کرده است. اصولا بی بی سی شناخت فرهنگی اش از کل جهان بسیار دقیق تر و کم عارضه تر از دیگر رسانه هاست و به همین دلیل برای دیالوگ با فرهنگ ها می داند چه چیزی را باید بگوید. بی بی سی در این زمینه از صدای آمریکا جلوتر است. این یکی از ویژگی های رسانه های حرفه ای است. به نظر من انتخاب اوباما برای مصاحبه با بی بی سی، انتخاب غلطی نبود، زیرا می خواست پیامش را فقط به مردم ایران بدهد. اتفاقا انتخاب بی بی سی، انتخاب حرفه ای است، یعنی اینها منیت و گرایش را کنار گذاشتند و نیامدند از صدای آمریکا استفاده کنند.
»

            مهدی کلهر طبق http://www.afkarnews.ir/prta.enik49ne05k14.html گفته است:

            «1 آبان 1389

            .......... آفت دیگر نشریات ما آن است که در حقیقت کار «مداحی» می‌کنند و این هم در تاریخ ما سابقه دارد. رسانه‌های ما باید از مداحی پرهیز کنند، مدح هر کسی که می‌خواهد باشد، چراکه مداحی کار رسانه نیست.


          وی اظهار داشت: رسانه اگر واقع‌بین باشد -نه مدح کند و نه قدح- و این دنیا را بپذیرد که هیچ موجود بی‌عیب و نقصی (چه به عنوان رئیس‌جمهوری، چه به‌عنوان دکتر، چه به‌عنوان آیت‌الله، چه به‌عنوان مهندس و...) وجود ندارد، می‌تواند موفق باشد، چرا که اگر موجود بی‌نقص وجود داشته باشد، بعدی‌ها پس چه کاره‌اند؟

              ...........

         من معتقدم تا زمانی که اصل ۴۴ و ضرورت اجرای آن را جدی نگیریم، محال است به پیشرفتی که دلمان می‌خواهد برسیم. اگر بخش خصوصی فعال باشد، در آن صورت دولت می‌داند باید چه کار کند و می‌داند وظیفه‌اش فقط همین است که نظارت داشته باشد و خطوط کلی را ترسیم کند. وقتی مترو خصوصی باشد و دولت فقط پول بلیط و مالیاتش را بگیرد، خیالش هم راحت‌تر است. مثلاً اگر مترو تأخیر داشته باشد، دولت چرا باید نگران شود و مثلاً تأخیر مترو را پنهان کند. وقتی قطار و هواپیما دست بخش خصوصی باشد، دولت دیگر مجبور نیست مثلاً از تأخیر یک هواپیما دفاع کند. من ۴۰ سال سابقه مدیریت دارم، هر مدیری که سابقه مدیریت زیادی داشته باشد، می‌گوید مدیریت به این شیوه آسان‌تر است. در حالی که دولت هم‌اکنون هر دو کار اجرا و نظارت را با هم انجام می‌دهد. طبیعی است که در این شرایط ممکن است یکی از این دو وظیفه به نفع دیگری به حاشیه برود. در رسانه هم همین قاعده صادق است. شما خیال می‌کنید اگر صاحب یک خبرگزاری شدید، خروجی این خبرگزاری حتماً به نفع شما خواهد بود؟ این تصور باطلی است. مگر الان خبرگزاری ایرنا دولتی نیست؟ روزنامه ایران دولتی نیست؟ اتفاقاً من فکر می‌کنم خروجی‌شان زیاد هم به نفع دولت نیست.

              ..........

    مشاور اطلاع‌رسانی و رسانه‌ای رئیس‌جمهوری در خصوص موضوع ممنوعیت استفاده از ماهواره نیز اظهار داشت: من معتقدم در این ۵ سال، کارهای بزرگی صورت گرفته است و ما مسیر منفعلانه‌ای که در دنیا داشتیم را تبدیل به مسیر فعال کرده‌ایم. در اینجا تنها بحث ماهواره مطرح نیست. بحث مهم این است که ما به توانایی برخورد فعال برسیم اما راهبردی که بخواهد بر مبنای سانسور باشد، فاجعه است. هر حکومتی که سانسور را راهبرد قرار بدهد، احمق است. نمی‌توان یک آدم را ۵۰ سال در لوله آزمایشگاهی نگاه داشت، زیرا این آدم در برخوردش با اولین ویروس، می‌میرد. خیلی از تمدن‌ها به همین دلیل مردند. چرا می‌گویند در اصول دین تقلید نکنید؟ بچه باید حودش اصول را قبول کند اما آیا در تربیت گلخانه‌ای این امر امکان دارد؟ آیا افکار بد و شیطانی فقط از طریق ماهواره می‌آید؟ یعنی قبل از اختراع ماهواره همه افراد کره زمین و مسلمین از نظر ذهنی عاری از شیطان بودند؟ اصلاً این‌گونه نیست. ممکن است کسی در غار زندگی و در عمرش هم کسی را ندیده باشد اما از نظر ذهنی و تخیلات شیطانی، شیطان را هم درس بدهد. نمی‌دانم چرا انسان را آنقدر فیزیکی، ناتوان و علیل تصور می‌کنند؟ در مورد همین دوچرخه‌سواری خانم‌ها؛ من سؤال کردم که بالاخره در گذشته دور، زنان الاغ سوار نمی‌شدند؟ چرا الاغ‌سواری زنان حرام اعلام نشد؟ الان فرق پالان الاغ با زین دوچرخه در چیست؟

            ..........»

نظرات 10 + ارسال نظر
روزبه جمعه 1 بهمن‌ماه سال 1389 ساعت 16:47

سلام

انتخاباتیه دیگه

مهدی نادری نژاد جمعه 1 بهمن‌ماه سال 1389 ساعت 19:30 http://www.mehre8000.blogfa.com

با سلام
ایا این حکومت هم مشمول صحبت ایشان می شودیا نه؟

خلیل جمعه 1 بهمن‌ماه سال 1389 ساعت 20:09 http://tarikhigam.blogsky.com

سلام

به همین دلیل، هم از مشاورت و هم از شورای نظارت بر صدا و سیما برکنار شد. از این برکناری ها زیاد داشتیم.

صدا و سیما فقط در زمان احمدی نژاد سانسور را شروع نکرد. سانسور از سال 58شروع شد. سالی که می خواستند ترتیب همه ی گروههای سیاسی را بدهند و هر روز هم گسترده تر شده است.

محمدرضا جمعه 1 بهمن‌ماه سال 1389 ساعت 20:57 http://mamrizzio3.blogspot.com/

سلام
جناب کلهر که این قدر حرفهای قشنگ قشنگ می زدن متوجه بودن دارن اینا رو به چه کسانی می گن؟ یاد دختر و همسرشون و مصاحبه هاشون افتادن!؟

دمادم جمعه 1 بهمن‌ماه سال 1389 ساعت 21:05 http://www.damadamm.blogspot.com

حکایت این ضرب المثل معروف است که دم خروس را بچسبیم یا قسم حضرت عباس؟

نورالهی شنبه 2 بهمن‌ماه سال 1389 ساعت 00:37 http://denkenserfahrung.blogfa.com

آقا سلام
در اوج ناامیدی و قبض مطلق و بریده شدن ریسمان اتصال به این دنیای دون این را می نویسم.
کتاب حج دکتر شریعتی را تحویل داده بودم. پیامک آمد اعراب گذاریهایش باید کن فیکون شود. رفتم سروقتش دیدم گند زده ام اساسی.
از خودم ناامید شدم.
خودم حدود 40 مورد غلط و کاستی از کارم گرفتم. رئیسم چقدر گرفته باشد خدا می داند. فردا در جلسه آبرویم می رود.
دیگر کسی به من اعتماد ندارد.

بدبخت شدیم رفت.
بدرود

حامد عبداللهی سفبدان شنبه 2 بهمن‌ماه سال 1389 ساعت 05:34 http://www.hamedabdollahi.parsiblog.com

بنشینیم و بیاندیشیم...

حامد عبداللهی سفیدان شنبه 2 بهمن‌ماه سال 1389 ساعت 17:37 http://www.hamedabdollahi.parsiblog.com

من دقیقا منظورم اینه که به جای اینکه قرن ها انرژی صرف کنیم به اینکه اعجاز قرآن در چیه؟ اصلا معجزه است یا نه؟ بیاییم روی خود قرآن و گفته هایش بحث کنیم. تا هم متعلق ایمان ما به اندیشه باشه نه معجزه و هم کلام خدا بفهمیم. لب کلام من اینکه از معجزه پرستی کاری بر نمی آید و هدف خدا از قرآن بودن معجزه پیامبر خاتمش همین است.

جواد خراسانی شنبه 2 بهمن‌ماه سال 1389 ساعت 20:49 http://cheshmejoo.blogfa.com/

سلام،
البته که آقای کلهر در حد همین سخنان برای دولت دروغ کارکرد دارد و نه بیشتر.
پالان الاغ و زین دوچرخه در موضوعیت فقهی اش تفاوت چندانی ندارد.
تفاوت این است که چون فقیه دوران الاغ سواری، از الاغ، پالانش و شخص الاغ سوار فهم درخوری داشت، به همین دلیل فتوای پذیرفته و معقول می داد.
اما فقیه امروزی چون فهمی از دوچرخه و زینش و از زن دوچرخه سوار ندارد. فتوای پرت می دهد.

انا ابن هاشمی نسب دوشنبه 11 بهمن‌ماه سال 1389 ساعت 06:20 http://smhs.parsiblog.com/

حالا یکی یه حرفی زده که البته اندازه ی این حرفها نبوده نمیشه ملاک عمل باشه که این جریان همون لباس عثمانه که علم کرده تا علی را به زمین بزنن شما دوستان عاقل باشید

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد