شیطانهای الله اکبرگو

            بسم الله الرحمان الرحیم.

            از صدر اسلام، تا الان، «الله اکبر» از شعارهای مسلمانان بوده. اگر اشتباه نکنم سالها قبل در تلویزیون دیدم آقای شیخ محسن قرائتی می گفت بررسی کرده و دیده حضرت محمد (ص) در حدود صد (؟) مرتبه در موقعیتهای مختلف «الله اکبر» گفته است.

            البته شاید وقتی ابن ملجم و شمر و عمر سعد و حرمله و مانند آنها، در لحظات هیجانی ی اقدام برای کُشتن حضرت علی و امام حسین و ... بودند، آنها هم «الله اکبر» می گفتند.

            پس هرچند «الله اکبر» از مهمترین شعارهای مسلمانان بوده و هست، اما ممکن بوده و هست که گوینده ی «الله اکبر» فردی شیطان صفت و پیرو شیطان باشد.

            مثلاً کسی که در درگیریهای فعلی ی سوریه، «الله اکبر» می گوید و می رود قلب سرباز کشته شده را بیرون می آورد و می خورد. اینها شیطانهای الله اکبرگو هستند.

وظیفه ی هر ایرانی است ...

                 بسم الله الرحمان الرحیم.

            در تاریخ 24 اردیبهشت 1392 جمله ی «وظیفه هر ایرانی است» را، با همین املا، در گوگل جست و جو کردم. نتایج:

            ــ تحقق خواسته های رهبری

            ــ حضور در انتخابات

            ــ پاسداری از خون شهدای انقلاب

            ــ انتخاب اصلح ترین فرد

            ــ انعکاس دستاوردهای نظام

            ــ مراقبت از شیوه ی شهدا

            ــ حمایت از جزایر ایرانی

            ــ حمایت از نمایندگان ایرانی

            ــ حفظ دستاوردهای نظام اسلامی

            ــ شرکت در انتخابات

            ــ حمایت از تولید ملی

            ــ تحقق شعار امسال [سال 1391]

            ــ حفاظت از تمامیت ارضی ایران

            ــ خون دادن

            ــ با شاهنامه مأنوس شود

            ــ جنس ایرانی بخرد

            ــ هوشیار در مقابل توطئه های دشمنان به انقلاب و اسلام

            ــ در حدّ خود بکوشد اعتدال را به جامعه برگرداند

            ــ فرهنگ را گسترش دهند

            ــ 29  بهمن را برای سپندارمذگان یا روز عشاق ایرانی جشن بگیرد

            ــ دفاع از تاریخ و تمدن کشور

            ــ قدمی برای پیشرفت مملکت و اعتلای نام جمهوری اسلامی ایران بردارد

            ــ امروز در پای صندوق های رأی حضور یابد

            ــ حضور در راهپیمایی روز قدس

            ــ گوشه چشمی به این منطقه [= خرمشهر] داشته باشند

            ــ تلاش برای پیشرفت جامعه

            ــ اشاعه ی فرهنگ و ادب ایرانی

            ــ حضور در راهپیمایی

            ــ حمایت و محبت به این کودکان یتیم مهربان

            ــ به کمک هموطن و همنوع خود بشتابد

            ــ تاریخ کشورش را مطالعه کند

            ــ دلایل شکست را بداند

            ــ خلق حماسه ی سیاسی در سال 92

            ــ حفاظت از آن [= پرنده ی غواص گلوسیاه]

            ــ پاسداری و بزرگداشت تاریخ و مردان بزرگی که شجاعتشان ایران را کشوری جاودانه کرد

            ــ بر اساس قراردادهای 1921 و 1940 میلادی از حقوق ملت ایران در دریای مازندران دفاع کند و بر سهم خود تاکید کند

            ــ به هر تهاجمی پاسخ گوید

            ــ تلاش برای رشد اقتصادی کشور

            ــ از این طب [= طب سنتی] استفاده کند

            ــ پاسداشت زبان فارسی

            ــ دکتر جمشید صداقت کیش، به نقل از http://abadehsearch.blogfa.com/post-10.aspx ، 26 بهمن 1386: «وظیفه هر ایرانی است که حتی اگر به انتخابات ایمان نداشته باشد، رأی بدهد.»

***

            ظاهراً تعیین کردن «وظیفه ی هر ایرانی»، بیشتر توسط امام جمعه ها و مسئولان رسانه های حکومتی انجام می شود. ظاهراً بیشترین چیزی که با جست و جوی «وظیفه هر ایرانی است» مشاهده می شود، وظیفه ی شرکت کردن در انتخابات است، و سپس، گام برداشتن در تحقق خواستهای مختلف مقام رهبری. در مواردی که نقل کردم، گمان کنم معدود نظراتی هست که تقریباً منزّه از هر گرایش سیاسی و ... است، و فقط «ایران» مورد نظر بوده، و مورد نظر بودن ایران هم، دور از افراط و تفریط بوده.

حل موضوع نام خلیج فارس ، از طریق مراجعه به حدیث پیامبر؟

            بسم الله الرحمان الرحیم.

            من ایرانی هستم، و همان طور که تهران برایم تهران است، و شیراز برایم شیراز است، خلیج فارس هم برایم خلیج فارس است. و گمان می کنم تلاشها و اقدامات حکومتیان برای تثبیت نام خلیج فارس، اگر مخاطبش ایرانیان باشند، خُب تحصیل حاصل است، و اگر مخاطبش مقامات و مردمان تعدادی از کشورهای عربی باشد، ظاهراً تلاشی ناموفق است.

            اگر اتوبان تهران ـ قم را «بزرگراه خلیج فارس» بنامند، اثری دارد بر مقامات و مردمان کشورهای عربی؟ اگر در تبلیغات روی قوطی کبریت و جاهای دیگر، در عنوان «خلیج فارس» کلمه ی «همیشه» را بیفزایند و بنویسند «خلیج همیشه فارس»، اثری بر مقامات و مردمان کشورهای عربی دارد؟ اگر مسابقات ورزشی به نام «جام خلیج فارس» برگزار کنند، اثری دارد بر مقامات و مردمان کشورهای خلیج فارس؟

            و آخرین کوشش و پژوهش، این که در کتابی با عنوان مسند ابی یعلی الموصلی البغدادی، یافته اند که پیامبر اکرم (ص) سه بار «بحر الفارس» را در کلام خود به کار برده است، و به مسلمانان کشورهای عربی گوشزد می کنند اگر پیرو پیامبر هستند پس باید «بحر الفارس» و «خلیج فارس» بگویند و بنویسند.

            من تردید دارم مسلمانان و غیر مسلمانان تعدادی از کشورهای عربی، که سالها (چند سال؟) است در کتابهای مدرسه و دانشگاه و نشریات و رسانه های رسمی و ... عنوان «خلیج عربی» را دیده اند و خوانده اند، و خود هم این عنوان را گفته اند و نوشته اند، استدلالها و مدرکهای تاریخی و جغرافیائی ی ما و استدلال بر اساس کتابی به نام مسند ابی یعلی الموصلی البغدادی، اثری بر آنها داشته باشد.

            اگر احیاناً احیاناً احیاناً احیاناً احیاناً ــ در مقام بحث عرض می کنم ــ یک یا چند حدیث در کتابهای شیعه یا سنی پیدا شود که پیامبر یا امامها خلیج فارس را طوری نام برده اند که خلاف تمایل ما است، گمان کنم ما زیر بار آن حدیث / حدیثها نمی رویم و می گوییم بحث فنی ی جغرافیایی تاریخی را با حدیث نمی شود حل کرد. به همین ترتیب، واکنش و رویکرد مقامات و مردمان تعدادی از کشورهای عربی در برابر حدیث کشف شده از کتاب مسند ابی یعلی الموصلی البغدادی، احتمالاً نپذیرفتن دلالت و دلیلیت حدیث است در بحث جغرافیایی تاریخی.

            من گمان می کنم تقریباً بیفایده است بحث و جدل کردن با مقامات و مردمان تعدادی از کشورهای عربی. گمان می کنم اگر اطلسها و کتابها و دایرت المعارفهای معتبر بین المللی مانند بریتانیکا و امریکانا و لاروس و بروکهاوس از عنوانی غیر از «خلیج فارس» استفاده کردند، آنها هستند که باید مورد اعتراض مستدلّ مقامات و استادان و پژوهشگران و مردم ایران قرار گیرند.

            به ادامه توجه کنید.

            عیناً از http://tabyin.ir/node/21104 نقل می کنم:

«14/02/1392

تأکید پیامبر اکرم بر نام خلیج فارس در احادیث اهل سنت

برای نخستین بار است که پژوهشگران ایرانی حوزه خلیج فارس برای دفاع و صیانت از این نام ارزشمند به چنین سند مهم عربی دست یافته‌ و آن را به صورت رسانه‌ای در روز ملی خلیج فارس ارایه داده‌اند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نیما صفا، کارشناس حقوق و پژوهشگر هرمزگانی پس از دو سال تحقیق و پژوهش در باب اسناد عربی اهل سنت حدیثی از پیامبر اکرم(ص) را پیدا کرده که در آن، پیامبر سه بار نام خلیج پارس را بر زبان آورده است.

وی با تحقیقات منسجم خود درباره کتب عربی اهل سنت و با رایزنی‌های درازمدت خود با مراجع اهل سنت جنوب کشور به چنین سند مهمی دست پیدا کرده است. این حدیث از کتابی با عنوان «مسند ابی یعلی الموصلی البغدادی»، تألیف احمد بن علی بن المسنی التمیمی توسط انتشارات دارالثقافة العربیة در سال 1412 هجری قمری در دمشق به چاپ رسیده است.

نویسنده این کتاب که از بزرگان علم حدیث نزد اهل سنت می‌باشد، در بین سال‌های 210 تا 308 هجری قمری زندگی می‌کرده است، در این کتاب و در صفحه 119 و 120، جزء چهارم شماره 2164 ، حدیثی را به نقل از جابر ابن عبدالله انصاری از پیامبر اکرم(ص) آورده است که پیامبر در طول حدیث نام «بحر فارس» را گفته‌اند. در این حدیث پیامبر اکرم‌(ص) در جمع اصحابشان درباره دجال فرموده‌اند: «و طیبه المدینة ما باب من ابوابها الا ملکه مثلة سیفه یمنعه و بمکة مثل الذلک؛ ثم قال فی بحر فارس ما هو فی بحر الروم، ما هو ثلاثه، ثم ضرب بکفه الیمنا علی الیسری ثلاثه».

ترجمه فارسی حدیث چنین است؛ «هیچ دروازه‌ای در مدینه نیست مگر اینکه فرشته‌ای با شمشیرهای بیرون آورده شده از ورود دجال ممانعت کند، و مکه هم همینطور و در ادامه می‌فرمایند: دجال در بحر فارس و دریای روم که همان دریای مدیترانه امروزی است وجود ندارد و سه مرتبه این را تکرار می‌کنند و سپس سه مرتبه کف داست راست خود را به کف دست چپ خود می‌زنند». در پایان هم درجه حدیث مشخص شده که نوشته شده رجاله، رجال الصحیح به این معنا که نقل کننده حدیث صحیح است. در ذیل صفحه ی 120 نیز به صحیح بودن این حدیث اشاره شده است.

دفاع از تاریخ و تمدن کشور وظیفه هر ایرانی

نیما صفا، کارشناس ارشد حقوق و پژوهشگر هرمزگانی در گفت‌وگو با خبرگزاری رسا با بیان اینکه خود را ایرانی می‌داند و وظیفه هر ایرانی است که قدمی برای پیشرفت مملکت و اعتلای نام جمهوری اسلامی ایران بردارد، به این تحقیق ارزشمند خود اشاره کرد و گفت: در دوران دفاع مقدس عزیزانی جلوی توپ و تانک رفتند و با نثار جان خود از میهن دفاع کردند و امروز وظیفه نسل جوان است که با اندیشه و پژوهش خود و به هر نوعی که شده، از تاریخ و تمدن کشورشان دفاع کنند.

وی افزود:‌ دو سال است که با توجه به عرق ملی و علاقه شخصی که دارم تحقیقات وسیعی نسبت به کتب چاپ شده در کشورهای عرب زبان انجام داده و نام بحر فارس را جمع‌آوری کرده‌ام تا در دسترس عموم قرار دهم. در بین تحقیقاتی که می‌کردم به کتابی حدیثی از اهل سنت برخوردم و در نهایت توانستم در آن کتاب حدیثی را پیدا کنم که در آن پیامبر اکرم (ص) از نام «بحر فارس» برای «خلیج فارس» استفاده کرده‌اند.

ضرورت تمکین و اقرار به حدیث شریف پیامبر اکرم

این پژوهشگر هرمزگانی ادامه داد: با انتشار این حدیث معتبر در تلاش بودم تا به اکثریت عرب‌زبان‌ها و اهل سنت که نام خلیج فارس را تحریف می‌کنند به غیر از عرب‌زبان‌ها و اهل سنت ایران که میهن‌دوست هستند، این نکته را متذکر شوم که اگر خود را تابع حضرت رسول اکرم(ص) می‌دانند و دم از دوستی و ایمان به آن حضرت می‌زنند، دو راه بیشتر ندارند، یا به این حدیث شریف تمکین و حقانیت آن را اقرار کنند و یا خود را از ایمان و دوستی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله خالی بدانند.

وی اهمیت پژوهش خود را به سبب اینکه در طول چند دهه دفاع از نام خلیج فارس، چنین سند معتبری که نام «بحر پارس» در حدیثی از پیامبر اکرم(ص) آورده شده باشد، بی‌نظیر دانست و گفت: از این حدیث شریف برای نخستین بار در جشنواره روز ملی خلیج فارس در بندرعباس رونمایی شد و طی آن، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تقدیر و تشکری که نسبت به تحقیقاتم انجام دادند، بر رسانه‌ای شدن این موضوع تأکید کردند.

صفا اظهار کرد: در ذیل صفحه 120 کتاب با اشاره به راویان این حدیث شریف پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله آمده است: حدثنا ابوهشام الرفاعی، حدثنا محمد بن فضیل، حدثنا الولید بن جمیع، عن ابی سلمه بن عبدالرحمن، عن جابر بن عبدالله انصاری؛‌ این حدیث صحیح است با این جمله که رجاله، رجال الصحیح بوده و حسین صلیم اسد استاد امام نسائی از بزرگان اهل سنت، تصحیح آن را برعهده داشته است.

کسب اعتبار هدف تحریف‌کنندگان نام خلیج فارس

وی در بخش دیگری از سخنان خود هدف دشمنان را از تغییر نام خلیج فارس، کسب اعتبار برای خود دانست و تأکید کرد: کشورهای عربی که هیچگونه سابقه تمدنی ندارند به دنبال کسب اعتبار برای خود هستند، از این‌رو نام شعرا، نویسندگان و تمدن چند هزار ساله ایران را به سرقت می‌برند؛ البته خودشان کاره‌ای نیستند و پشت صحنه را استعمارگرانی هدایت می‌کنند که اهداف بلند مدت دارند.

این پژوهشگر 26 ساله بندرعباسی ادامه داد: اگرچه این موضوع، حدود 60 سال پیش از سوی عبدالناصر رییس جمهور معدوم مصر شروع شد و تاکنون مدعیان نژادپرست عربی با صرف درآمدهای کلان نفتی و در اختیار داشتن مطبوعات منطقه و فرامنطقه، ادعای مالکیت نام خلیج فارس را داشته‌اند، اما نباید از خط‌دهی انگلیس و آمریکا غافل شد و تلاشی که اینان در پس پرده انجام می‌دهند را نادیده گرفت.

وی با بیان اینکه حدیث شریف پیامبر اکرم سندی معتبر است که باید بیش از یک میلیارد مسلمان اهل سنت به آن تمکین و اصالت آن را قبول داشته باشند و در صورت عدم تمکین، حداقل جواب دهند پیرو کدام طریق هستند، خواستار شد: با تحقیقات وسیع از اسنادی که متعلق به اهل سنت است و در کشورهای عرب‌زبان به چاپ رسیده، حقانیت خلیج فارس را ثابت کنیم.»

برساخته های بدساخته

            بسم الله الرحمان الرحیم.

            آقای یوسف سعادت در وبلاگش در http://saadatyusef.blogfa.com/post-3.aspx مورخ دوم دی 1388 مقاله ای نوشته است با عنوان «درباره ی ِ واژه ی ِ رایانه»، که حدود هشتصد کلمه است، و مقاله این طور ختم شده است: «به هر حال، معنادهی ِ واژه ی ِ رایانه برای ِ این دستگاه جامع و رسا است.»

            بنده در ذیل مقاله ی ایشان، چنین نوشتم:

«سلام علیکم.

عذر می خواهم. ببخشید. بیانات شما را تلاشی مذبوحانه برای چسباندن واژه ی لایتچسبک «رایانه» به واژگان فارسی می دانم. من می گویم «کامپیوتر»، و «کامپیوتر» حتا از «تلویزیون» و «رادیو» و «تلکسوپ» و «رادار» و «تلگراف» هم پرکاربردتر است در فارسی ی کنونی، و نمی دانم چه دلیلی بوده و هست که فرهنگستان و فرهنگستانیان و بسیاری از فارسی گویان و فارسی نویسان و فارسی دوستان کاربرد «تلویزیون» و «رادار» و «تلسکوپ» و «رادیو» به همان شکل اروپائی را پذیرفته اند، اما کاربرد واژه ی «کامپیوتر» (که من گمان می کنم الان، پرکاربردتر و پربسامدتر از «رادیو» و «رادار» و «تلسکوپ» و «تلویزیون» است) شده است خار در چشم و تیغ در گلو، و اراده کرده اند از طریق تبلیغات و آئین نامه و صدا و سیما و ..... واژه ی برساخته ی «رایانه» را وارد میدان کنند و واژه ی بسیار بسیار پرکاربرد و پربسامد و متداول «کامپیوتر» را از میدان به در کنند.»

***

            بنده چند هفته قبل حضوراً با یکی از اعضای دائم فرهنگستان زبان و ادب فارسی صحبت کردم. گفتم چرا اعضای فرهنگستان شجاعت به خرج نمی دهند واژه ی رایانه را دور بیندازند از فهرست واژه های مصوّب فرهنگستان. ایشان فرمود با بنده موافق است و امیدوار است روزی برسد رایانه را از فهرست واژه های مصوّب فرهنگستان کنار بگذارند و بگویند کامپیوتر، چنان که عالم و عامی می گویند کامپیوتر.

***

            من نمی دانم چرا باید انرژی ی فکری ی ما تلف شود. مرحوم دکتر غلامحسین مصاحب برای مفهوم computer می گفته «حسابگر الکترونی». دکتر میرشمس الدین ادیب سلطانی می گوید «رایانگر». فرهنگستان زبان قبل از انقلاب واژه ی «رایانه» را ساخته بوده، و فرهنگستان زبان بعد از انقلاب هم تأیید کرده «رایانه» را. و ظاهراً اکثر قاطع مردم، از عالم و عامی، و احتمالاً شامل خود اعضای محترم فرهنگستان زبان و ادب فارسی، می گویند «کامپیوتر».

            چرا «تلویزیون» و «رادیو» و «تلفن» و «رادار» و «تلگراف» و «بُمب» مورد پذیرش قرار گرفته و طمع و هوس نمی کنند آنها را با واژه های برساخته ی فارسی جایگزین کنند، اما «کامپیوتر»، که اگر پرکاربردتر و پربسامدتر و متداولتر از آن واژه ها نباشد، ظاهراً به اندازه ی آنها کاربرد و رواج دارد در گفتار ما، دچار وضعیت و سیاستگذاری ی دیگر شده است؟ معیار چیست؟

            من دوستدار زبان فارسی و مخالف افراط در به کار بردن واژه های بیگانه هستم. اما کاربرد لغت «کامپیوتر» و «اینترنت» را، مانند کاربرد لغت «تلویزیون» و «رادیو» می دانم، یعنی تمام این لغتها را آمیخته با فارسی می دانم.

***

            با برساخته های بدساخته، و غیر شفاف، و بعضاً نادرست (مانند «رایانامه»)، مخالف هستم. موافق تقویت و غنای فارسی هستم، اما از راه درست و صحیح.